Krem pod oczy rozjaśniający cienie i niwelujący obrzęki pod oczami. Działa też przeciwzmarszczowo.
Przepis:
Faza tłuszczowa
2g emulgator z oliwy Klik
1,5 g mix masełek ( masło aloesowe+ masło migdąłowe+masło avocado) klik
5g olej morela + migdałowy klik
Faza wodna
2g gliceryna klik
20g woda ( zrobiłam napar z suszonego bławatka)
Faza dodatków
5 kropli kolagenu klik
5 kropli elastyny klik
5 kropli Ginko Biloba klik
0,5g olej z róży klik
0,5 olej z kiełków pszenicy klik
1g kwasu hialuronowego 1% klik
witamina E 2 krople klik
5-7g świeży sok z ogórka
konserwant klik
Wykonanie:
Podgrzewamy fazy tłuszczową i wodną tak aby się wszystko rozpuściło i wymieszało (około 60 stopni celcjusza). Wlewany fazę tłuszczową do wodnej i mieszamy do uzyskania kremu. Po schłodzeniu kremu dodajemy dodatki i mieszamy.
Sok z ogórka robię w ten sposób że trę lub blenduję ogórka odcedzam sok i dodaje do kremu.Krem obłędnie pachnie ogórkiem.
Z resztek startego ogórka robię taką oto maseczkę diy
1łyzeczka tlenku cynku klik
1łyzeczka glinki klik
1łyzeczka oleju klik
1łyżeczka gliceryny klik
1łyżeczka startego ogórka
2 krople kolagen klik
2 krople elastyna elastyna klik
jeśli maska jest za rzadka dodaje trochę gumy klik
Wszystko mieszam w kubeczku i nakładam na oczyszczoną twarz. Trzymam 15 minut i zmywam. Maska nie zasycha na twarzy jak na przykład glinki nie spina i nie wysusza. Maseczka działa kojaco gojąco , przeciwzmarszczkowo, antybakteryjnie.
Nic się nie może zmarnować:) Maseczkę zużywam od razu ale można też ją przechowywać do dwóch tygodni w lodówce ( tyle testowałam ale myślę ze więcej też się da)
Kasia
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Dziękujemy za komentarz!!
Całuski Mineralna Kasia i Ania